Ne İstediğini Bilen Gençler İçin; İzotomi Projesi
Bireylerin yetkinlikleri hakkında detaylı bilgi veren İzotomi, ülkemizde geliştirilen ve geniş bir kitleden elde edilen verilerle test edilen analitik bir raporlama sistemidir. Kişilerin kendi potansiyellerini iş hayatlarında ve sosyal çevrelerinde nasıl kullandığıyla ilgilenen İzotomi, onların motivasyon kaynaklarını belirlerken imkan ve potansiyellerini de değerlendirir.
Çağımızın kişilik envanteri olarak kullanılan izotomi, bireylerin sahip olduğu beceri ve yetkinlikleri maksimum verimlilikte kullanmaları konusunda çözümleyici sonuçlara ulaşmaya çalışır. İzotomi algoritması bireylerin düşünce, duygu ve davranışları arasındaki farkların nedenlerine de inmeye çalışır. Bu nedenle izotomi nedir sorusuna cevap verirken bunun analitik raporlama imkanı sunan bir metot olduğunu söylemek gerekecektir.
Doğduğu andan itibaren bir kişiliğe sahip olan bireyler sahip oldukları bu kişilik üzerinden çevresi ile sürekli etkileşim halinde olacaktır. Gerek sosyal hayatında gerek iş hayatında yansıttığı bu kişiliğin dışında maske değerlere de sahip olan birey tüm duygu ve düşüncelerini grafikler halinde sunacaktır.
Genel olarak gençleri hedef alan izotomi yöntemi;
Kariyer farkındalığını arttırmayı ve meslek seçiminde kararsız kalan bireylerin istek ve ilgi alanlarını doğru belirlemelerini sağlamaktadır. Hem nicel hem de nitel araştırma yöntemlerinin kullanıldığı izotomi de gençlerin en mutlu ve başarılı olacağı meslekler belirlenir. Ayrıca izotomi projesinde gençlerin seçtiği meslek ile alanında bir farkındalık yaratması da hedeflenir.
Başarı ve mutluluğu belirleyen unsurlar arasında bireyin yeteneklerini ve ne istediğini bilmesi de vardır. İzotomi projesi doğru yönlendirmeler ve analizler sayesinde daha mutlu kişiler yaratmak için oluşturulmuş bir yöntemdir.
Türkiye’de geliştirildiği için dünyada bir ilk olma özelliğine sahip olan izotomi projesi sadece bireysel değil, toplumsal olarak da son derece yararlıdır. Yaptığı işe tutkuyla bağlı olan ve sevdiği işi yapan bireylerin olması toplumdaki yaşam kalitesini de arttıracaktır.