Panik Atak

Panik Atak Nedir; bireylere aniden gelen yoğun bir korku halidir. Endişe nöbeti olarak da nitelendirilen panik atak, bireylerde yoğun olarak ölüm korkusu şeklinde gözlenir. Panik atak problemi sorunlar ya da bazı sağlık sorunları sonucu meydana gelebilir. Bu nedenle kişi panik atak tedavisi alarak gündelik yaşamına sorunsuz devam edebilmelidir. 

Bireylerin yaşamlarında karşılaştıkları çeşitli travmatik durumlar panik atak probleminin genel oluşum nedenidir. Geçirilen nöbet ile birlikte birey ani bir endişe ve korku kümesi ile karşılaşır. Bu süreçte bayılacağını ya da öleceğini düşünür. Ataklar en fazla yarım saat sürmektedir. Atak sonrası birey kendini oldukça halsiz ve yorgun hissedebilir. Panik atak sürecinde kişi terleme ve çarpıntı sorunu yaşayabilir. Günümüzde kaygı ile karşı karşıya olan her birey panik atak krizi geçirebilmektedir. Böyle bir sorun mevcut değilse problem ancak yaşanan endişeli bir an içerisinde gözlenebilir. Stres, travma, yoğunluk, yorgunluk, düzensiz beslenme ve kaygı panik atak oluşumuna yol açan başlıca etkenlerdir.

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?

Panik bozukluk rahatsızlığının birçok farklı belirtisi bulunmaktadır. Sıralayacak olursak:

-Göğüste sıkışma hissi
-Kalp çarpıntısı
-Nefes alamadığını hissetmek
-Hızlı nefesler alıp vermek
-El ve ayaklarda hissizlik oluşumu
-Titreme
-Baş dönmesi
-Bayılacakmış gibi hissetmek
-Terleme
-Ürperme ve ataşlenme
-Çok kötü bir şey olacakmış hissi ile karşılaşmak
-Mide kasılması
-Kramp ve ölme hissi

Yukarıda belirtmiş olduğumuz panik atak belirtileri süreç oluşmaya başladığı zaman hissedilip görülmektedir. Panik atağın krizleri çoğunlukta genel faktörler, travmatik durumlar, öfke sorunları gibi olaylar karşısında gözlense de ilaçlar ile beyin fonksiyonları sebebi ile de yaşanabilir. Kansızlık yaşamak, astım rahatsızlığı gibi problemler panik bozukluk ile karıştırılan sağlık sorunları içerisindedir. Çünkü süreç hemen hemen aynı oluşmaktadır.

Panik Bozukluk

Panik bozukluk rahatsızlığı günümüzde yaygın olan bir rahatsızlıktır. Günümüzde 1-3 aralığında panik atağı yaşanmaktadır. Bu problem genellikle 20’li yaşlarda görülür. Panik atağın oluşumunda genetik özellikler ile birlikte panik bozukluklar da etkilidir.

Panik atak destek verilebilir bir problemdir. Panik atak tedavisi uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Panik atak teşhisinin ardından sorun yaşayan bireyin durumuna göre ilaç ya da destek uygulanmaktadır. Tabii ki süreçte bu iki yöntem aynı anda da uygulanabilir. Panik atak tedavisi sürecinde en çok bilişsel davranışçı, EMDR ve hipno teknikleri kullanılmaktadır.

Danışma merkezlerinde rahatsızlığınızın ilerleme sürecine göre bir destek planı oluşturulmaktadır. Panik bozukluk tedavisi hizmeti ile yaşadığınız zor durumları bir çözüme kavuşturabilirsiniz.